Автомобилни аксесоари, които ще направят шофирането ви по-приятно

Има много аксесоари, които можете да получите, за да персонализирате колата си според нуждите си, от осветителни ленти до решения за съхранение, което я прави по-безопасна, по-удобна или просто изглежда по-хубава за вас.

Най-добрите аксесоари за закупуване за вашия автомобил през 2024 г

Стойка за мобилен телефон

Вече е незаконно да докосвате телефона си при почти всички обстоятелства, докато шофирате колата си, така че смятаме, че е важно да го държите на сигурно място, когато сте на път. Това може да е случай да го поставите в жабката си, но знаем, че повече шофьори използват телефона си за навигация, музика и за да виждат своите съобщения и известия, докато са мобилни, поради което препоръчваме да вземете стойка за телефон за колата си.

Има набор от различни опции с държачи, които се прикрепят към таблото, предното стъкло и вентилационните отвори и могат да държат телефона ви в стойка или да използват магнит, за да го закрепят. Можете да ги вземете от различни търговци на дребно само за 25лв. Препоръчваме ви да разгледате всички налични опции, за да намерите тази, която работи за нуждите на вашия автомобил и телефон.

Дори и с държач за телефон не трябва да докосвате телефона си, докато шофирате, така че трябва да се уверите, че сте настроили вашата сателитна навигация или музикален плейлист, преди да започнете да шофирате. С модерните смартфони можете да използвате системата за гласово активиране, за извършване на действия като прескачане на следващата песен, при условие че не ви разсейва от пътя.

Видеорегистратор

Следващата част от технологията, в която препоръчваме да инвестирате, е видеорегистратор. Става все по-често срещано за шофьорите да имат видеорегистратор, тъй като те могат да бъдат много полезни инструменти. Първо, наличието на видеорегистратор може да действа като мярка за сигурност и да възпре крадците да се насочат към колата ви. Второ, те могат да ви помогнат, ако попаднете в произшествие, тъй като ще запишат какво се случва на пътя пред вас.
Видеорегистратор е един от основни аксесоари за кола.

Органайзер за съхранение в кола

Не всички автомобилни аксесоари са базирани на технологии – всъщност доста са практични, за да направите колата си по-приятна среда за прекарване на времето. Ако трябва да носите много предмети в колата си или просто искате да поддържате нещата организирани в багажника си, препоръчваме ви да използвате някакъв вид органайзер за багажник. Те могат да бъдат наистина полезни, за да се уверите, че всичко остава на мястото си, като улеснявате намирането, когато спрете, но също така гарантирате, че разхлабените предмети не се движат из кабината, причинявайки ви разсейване при шофиране и потенциална опасност в случай на злополука.

Има редица различни решения, от които можете да избирате, включително такива, които се побират в багажника, под пътническите седалки, над гърба на предните седалки и много други умни опции. Това ще зависи от вашия автомобил и вашите нужди относно това кой е най-добрият вариант за вас.

Кошче за кола

Друг начин да поддържате колата си организирана и да я поддържате чиста е да имате малък кош за събиране на боклука. Отново, има редица продукти, които можете да закупите, за да използвате като кошче за боклук във вашия автомобил.

Комплект за първа помощ

Препоръчваме на всички водачи да държат аптечка в колата си. Това ще ви помогне в случай на злополука или ако имате леко нараняване, докато сте навън. Можете сами да създадете комплект за първа помощ или да си купите такъв и след това да добавите екстри, които искате, за да го приспособите.

Страничен джоб на седалката / пълнеж за празнини

Всеки шофьор е изпитвал досадата да изпусне нещо в пролуката между седалката и централната конзола, но сега най-накрая има решение за това. Можете да вземете обикновена гумена или пластмасова лента, която пасва в тази празнина и я покрива напълно, предпазвайки ви от загуба на нещо друго надолу. Има по-сложни версии, които включват допълнително място за съхранение, поставки за чаши и подобни функции, които помагат за разширяване на площта на конзолата.

Почистващи кърпички/спрей и кърпа

Също е важно да поддържате колата си чиста отвътре и отвън, за да създадете безопасна и приятна среда за шофиране. Поддържането на малък пакет почистващи кърпички или спрей и кухненска ролка, които можете да използвате, за да почистите лесно и бързо всяка разлята течност или петно.

Почистващите разтвори могат да бъдат особено полезни, ако имате по-малки деца, които са по-склонни да изпускат храна в колата.

Някои могат също така да дадат на колата ви бърз старт, без да е необходимо да се свързвате с друго превозно средство, така че никога да не останете с изтощена батерия на неудобно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *