Какви са рисковете при наемане на кола

Заедно с многото предимства, комфорт и удобство, рент-а-кар агенциите имат и някои отрицателни страни, с които може да се сблъскате. Представяме част от тях, за които да бъдете внимателни при наемането на кола.

1. Повреди

Един от най-големите рискове, които могат да възникнат при наемане на автомобил е да възникнат някакви повреди върху превозното средство по ваша вина. В тази ситуация обикновено компанията ще иска вие да заплатите за щетите.

Още по-неприятно е ако щетите дори не са причинени от вас, а от предишния човек, който е карал колата преди вас.

За да не изпадате в тази ситуация експертите съветват да разгледате много внимателно дали няма нещо повредено още когато наемате автомобила, защото това намалява вероятността от подобни неприятни преживявания.

2. Километраж

Най-често компаниите, които отдават коли под наем, имат правила относно километража, който шофьорът може да навърти за ден. Това означава, че ако надхвърлите позволените в договора километри вие ще трябва да платите допълнително.

Начинът да избегнете това е или да наемете кола от агенция, която няма такова ограничение, или да разчитате на собствената си мярка и да внимавате да не прехвърлите позволените километри.

3. Можете да карате само вие и никой друг

Това е едно от правилата, които малко хора предполагат, че съществува. Това правило гласи, че който наеме колата може да кара само и единствено той. Имайте предвид, че това е едно от най-масовите и основни правила при наем на автомобил.

Разбира се, ако искате да включите и друг човек, който да ви отмени, възможност за това има, но за нея се заплаща допълнително. По тази причина ако пътувате с компания трябва да сте много внимателни за колко хора взимате разрешение да управляват превозното средства, тъй като може да ви излезе доста скъпо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *